lauantai 24. syyskuuta 2016

Portugalin top 10 - osa 1


Nyt on lomat lusittu ja paluu arkeen koittanut. Kahdessa viikossa ehdimme nähdä Portoa, Aveiroa ja Lissabonia, ja tässä postauksessa haluankin jakaa vinkkejä muille Portugaliin suunnistaville, sekä totta kai jakaa lomakuvia, joita tuli otettua ahkerasti! Ihan huikea reissu takana, mutta kyllä oma sänkykin tuntuu taas hyvältä :) Koska nähtävää ja koettavaa oli paljon, päätin jakaa reissupostauksen kahteen osaan. Tässä osassa kerron reissumme alkupuoliskosta eli Porton tunnelmista.

Mitä Portossa käydessä siis mielestäni pitää kokea?


Hotellin kattouima-altaalla Portossa


1. Ravintolat

Hyviä ravintoloita metsästäessä kannattaa ehdottomasti vältellä pahinta turistikeskittymää Dom Luisin sillan kupeessa. Itse suunnistimme lähinnä TripAdvisorin avulla, ja löysimme aivan huikeita ruokapaikkoja hieman syrjemmästä. Luonnollisesti kannattaa ottaa ilo irti merenelävätarjonnasta ja halvoista viineistä!

Henkilökohtaiset suosikkini olivat Papa Vino's -ravintola ja Franganito. Papa Vino'sissa tilasimme "kahden hengen" risottoa muistuttavan mereneläväannoksen, joka sisälsi muun muassa jättikatkarapuja. Ruokaa tuli kattilallinen, ja annos olisi ollut passelimpi viidelle kuin kahdelle hengelle. Ruoka oli huikean hyvää, maisemat yläkerrasta upeat, paikka todella tunnelmallinen ja omistaja valtavan ystävällinen. Franganitossa voin taas liioittelematta sanoa syöneeni elämäni parhaan pihvin. Ravintola oli ihanan pieni ja tunnelmallinen ja ravintolan omistaja todella ystävällinen - saimme jälkiruuan kyljessä ilmaiseksi portviiniä, ja hän muisti tilaamamme viinin vielä monta päivää myöhemmin, kun menimme uudestaan syömään.
2. Francesinha

Francesinha on todennäköisesti vastenmielisin asia, jota olet ikinä pistänyt suuhusi. Se kuuluu kuitenkin asioihin, jotka on koettava, jos Portugaliin matkustaa. Kyseessähän on siis leipä, jonka väliin on tungettu kaikkea mahdollista lihaa, joka on kuorrutettu juustolla, ja lisäksi koko hirvitys uiskentelee olutkastikkeessa.

Vaikea uskoa, että moinen ruoka on saavuttanut suosion, kun se selvästikin on syntynyt krapula-aamuna jonkin poikamiesboksin syövereissä jääkaapiin ainoista aineksista. Yök.

3. Viinitilakierros

Portosta käsin järjestetään päivän kestäviä viinitilakierroksia. Sellaiselle kannattaa ehdottomasti suunnistaa, mikäli on lainkaan viinin ystävä. Täytyyhän portviinejä käydä maistelemassa, jos kerran Portossa on. Viinien maistelun lisäksi pääset kurkistamaan viinikellareihin, kuulemaan valmistusprosessista ja näkemään huikaisevan kauniita maisemia.
4. Serralves museo

Kannattaa huomioida, että moniin museoihin on ilmainen sisäänpääsy sunnuntaisin aamupäivällä. Serralvesissa oli mielenkiintoinen näyttely, ja museon yhteydessä on todella suuri ja kaunis puisto. Mukaan voikin napata vaikka kirjan, ja iltapäivä hujahtaa mukavasti lammen reunalla lukien. Lasten iloksi sieltä löytyi myös valtava aitaus, jossa tepasteli sulassa sovussa lampaita, hevosia, aaseja ja härkiä.
5. Dom Luisin silta ja Douro-joki

Dom Luisin silta on Porton tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kieltämättä näkemisen arvoinen. Douro-joen vartta kannattaa myös ehdottomasti kävellä; sitä kehystävät viehättävät vanhat rakennukset, ja näkymät joen rannalla ovat todella kauniit.


Portugalissa riehuneiden metsäpalojen savu kantautui jokea pitkin Portoon saakkaSeuraavaksi suunta jatkui Aveiroon ja sieltä Lissaboniin! Sieltä tunnelmia luvassa seuraavassa postauksessa :)2 kommenttia:

 1. Tulipas hirveä matkakuume tätä postausta lukiessa! harmi ettei pääse reissuun kuin vasta ensi kesänä.. :D

  ♥: Sofia, FashionSituation

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, postauksen tavoite saavutettu siinä tapauksessa! :)

   Poista