sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Portugalin top 10 - osa 2

Edellisessä postauksessa kerroin Portugalin reissumme ensimmäisestä viikosta, joka vierähti Portossa. Tässä postauksessa matkamme jatkuu rannikkoa alaspäin Aveiroon ja Lissaboniin! :) Huikeita maisemia, kokemuksia ja ruokia - taas kerran!


6. Sintra 

Sintra on Lissabonin kupeessa sijaitseva pieni kaupunki, joka on nykyään myös historiallinen suojelukohde. Sintrasta löytyy yllin kyllin palatseja ja nähtävyyksiä, joissa käydä vierailemassa. Itse teimme sinne kuitenkin Lissabonista vain päivän reissun, emmekä valitettavasti ehtineet lainkaan nähdä historiallisempia näkemyksiä. Sen sijaan suunnistimme Ursa nimiselle rannalle, joka kuulemamme mukaan oli kaunein ranta ikinä. Pääseminen sinne ei ollut yksinkertaista. Käveltävä matka ei sinällään ole hirvittävän pitkä, mutta rannalle päästäkseen on kiivettävä vuorenrinnettä alas pientä ja jokseenkin vaikeakulkuista polkua. Lievästi korkeanpaikankammoisena sykkeeni nousi useamman kerran, kun polku kulki turhan lähellä reunamaa. Vaikeakulkuisen reitin ansiosta ranta on kuitenkin todella rauhallinen ja viihtyisä. Vain harvat turistit löytävät sinne, ja rannalla oleilevat pääasiassa nuoret aikuiset. Ranta oli kuitenkin ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen, ja aivan uskomattoman kaunis!
Tunnustan - tankoikävä vei musta voiton, ja saatoin hyödyntää tilaisuuteni yöllä tyhjässä junavaunussa Sintrasta lähtiessämme..:D


7. Labirinto

Labirinto on Lissabonissa sijaitseva horror house. Bongasin tämän nähtävyyden ensin itse, mutta sen jälkeen kun olimme käyneet paikan nettisivuilla ja lukeneet listan kaikista asioista, jotka olivat este osallistumiselle (alle 18 vuoden ikä, sydänoireet, ahtaanpaikankammo ym.) aloin jo vakavasti kyseenalaistaa ajatukseni. Ja kun lipunmyyjätyttö oli esitellyt meille heidän valtavan "wall of shame":nsa (jonka olimme ensin kuvitelleet koostuvan reitin läpäisseiden nimistä, mutta kyseessä olivatkin ihmiset, jotka olivat joutuneet lopettamaan reitin kesken) olin valmis juoksemaan karkuun. Kyse on siis noin 20 minuutin kauhukierroksesta, jossa näyttelijät kuljettavat onnetonta tulijaa pitkin kauhutarinaa, joka sisältää yllinkyllin pelottavia kosketuksia ja muuta kamalaa. Esitettävä tarina vaihtelee, mutta me päädyimme seikkailemaan pienen tytön painajaiseen. Taisin kirkua jo ensimmäisessä huoneessa kaikki kumoon, mutta voin erittäin ylpeänä kertoa selvinneeni kuitenkin reitin hengissä loppuun saakka! :)


8. Ocearium

Ocearium on kiva nähtävyys kenelle tahansa, ja oiva kohde myös lapsiperheille :)9. Lissabonin puistot

Lissabonista löytyy aivan ihania ja todella suuria puistoja, joista kannattaa ehdottomasti ottaa ilo irti siellä ollessa. Itse vietimme yhden illan viinipullon kanssa Estrela puistossa. Siellä tepasteli myös valtavan söpö pikku tipuperhe! Itselleni tapahtui pieni vahinko punaviinin kanssa, mutta poikaystäväni pelasti mut onneksi ritarillisesti tarjoamalla paitansa lainaan :)
Punaviinionnettomuuden jälkeen (p.s. on mulla sortsit alla jos joku miettii :D)10. Aveiro

Aveiro on viehättävä pieni kaupunki, jonka keskusta kulkee kahdella puolen kaupungin läpi virtaavaa kanaalia. Kanaalia pitkin pääsee kulkemaan myös veneillä, mutta venekyytejä käyttävät lähinnä vain turistit. Kaupunki oli tunnelmallinen, ja tuntui ihanan pieneltä ja väljältä Porton viikkomme jälkeen. Pienestä koostaan huolimatta sieltä löytyi suurehko, taivasalla oleva oskoskeskus, sekä yllin kyllin ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Katukuva koostui kauniista vanhanaikaisista rakennuksista, ja keskustan rumempia rakennuksia oli peitetty maalatuilla kankailla, jotka esittivät kauniita talojen julkisivuja.


Ostoskeskus

Ruma julkisivu, joka peitetty maalatulla kauniimmalla julkisivulla :)
Ihana reissu ja ihania paikkoja! Portugali on ehdottomasti näkemisen arvoinen maa, jossa riittää yllin kyllin nähtävää vielä tulevillekin reissuille :)


2 kommenttia:

  1. vau miten upean näköinen tuo ranta! ja hui mitkä aallot siellä :D! Kyllä tommonen paikka onkin varmasti pienen patikoinnin arvoinen! ja se on aina iso plussa jos ranta on rauhallinen koska varsinkin turisti kohteissa ne rannat tuppaa olemaan ihan tupaten täynnä ihmisiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi on, paljon mieluummin sitä näkee vähän vaivaa päästäkseen tuollaiselle rannalle kuin makaa kylki kyljessä muiden turistien kanssa aurinkoa ottamassa :) Aallot oli tosiaan aikamoiset, ja ite nynnyilinkin ja pysyin ihan rantavesissä :D

      Poista