maanantai 30. toukokuuta 2016

Kesäisiä parvekeideoita


Parin viimeisen viikon kuluessa olen laittanut parvekkeitamme valmiiksi kesää varten. Meidän asunto on siitä ihana, että kyseessä on läpiasunto, ja meillä onkin sekä lasitettu etu- että takaparveke. Tähän saakka takaparveke on toimittanut tosin lähinnä varaston virkaa, mutta täksi kesäksi saimme myös sen laitettua kuntoon. On kyllä aivan ihanaa, kun aamulla aurinko paistaa takaparvekkeelle, ja siellä saa juoda aamukahvit :). Myöhemmin päivällä aurinko helottaakin sitten suoraan etuparvekkeelle.
Viime kesänä yritimme ylläpitää etuparvekkeellamme pikku puutarhaa, mutta parveke on niin armottoman kuuma, etteivät kasvit oikein kestäneet. Tänä vuonna puutarha saikin sitten muuttaa takaparvekkeelle.

Tällä kertaa istuttelin meille mm. metsämansikoita ja porkkanoita :) En siis tosiaankaan ole mikään viherpeukalo, eikä mulla oikeastaan ole aavistustakaan, onko porkkanoita mahdollista edes kasvattaa parvekkeella - mutta kyllä ne ainakin ovat itäneet.
Täytyy sanoa, että kivoja sisustusjuttuja voi löytää kyllä hyvinkin yllättävistä paikoista. Meidän kukkalaatikot ja nimilaput on löydetty Hintakaaresta. Kukkaruukut eivät tosiaan ole aivan perinteisimmästä päästä, vaan rakastuttiin tällaisiin ihaniin värikkäisiin laatikoihin, jotka sitten ostettiin toimittamaan kukkaruukkujen virkaa.

Melkein-appiukon kommentti kaupassa näitä katsellessamme oli ikimuistoinen: "Siis myykö ne käytettyjä laatikoita? Noihan on ihan kuluneita? Ette kai te ihan kuluneita laatikoita oo ostamassa?"

Oltiin me.


Musta on ihanaa täyttää parvekkeet kaikella kesäisen värikkäällä. Kukkasäleikkö ja parvekekalusto maalattiinkin keltaisiksi. Tykkään ihan hirveästi, kun parveke näyttää nyt niin iloiselta.


Ehkä meidän laatikot sitten näyttää käytetyiltä, mutta henkilökohtaisesti mun täytyy sanoa rakastavani niitä :). Nyt täytyy vain toivoa, että meidän kasvimaa kukoistaa vähän paremmin kuin viime vuonna!

Saa nähdä, ehkä me saadaan vielä porkkanoitakin!
Iloista kukkasten istuttelua ja puutarhan laittoa kaikille muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti