tiistai 5. heinäkuuta 2016

Tanssiparini tanko


Pari postausta sitten huokailin sitä, kuinka kovasti haluaisin ikioman tangon, jolla voisin harjoitella. Treenaaminen ei katsoisi sitä, onko tanssikoululla tunteja ja miten työvuoroni sopivat niiden kanssa yhteen, vaan voisin harjoitella milloin ikinä itselleni sopii. Poikaystäväni oli kuitenkin sitä mieltä, ettei asuntoomme mahdu tankoa - mikä sinänsä, no, on aivan totta.

Mutta kas vain, täällähän se tanko nyt on! Poikaystäväni heltyi vihdoin ruikutukseni edessä, kun lupasin ja vannoin, että tanko on pystyssä vain treenieni ajan, ja menee sen jälkeen aina säilöön parvekkeelle. Nyt makuhuoneemme on siis myös treenitilani. Totesimme, että olohuoneessa on sen verran paljon kulmia, että järkevintä on, että nostan makuuhuoneessa sängyn harjoittelun ajaksi seinää vasten pystyyn ja treenaan siellä. Mikään tilaihme ei makuuhuoneemmekaan ole, joten pyörähdyksiä en paljon pysty harjoittelemaan, mutta ainakin invertit ja pidot ovat hyvin treenattavissa pienemmässäkin tilassa.


pallo
Pallo


martini
Martini

Tangon jatkuva siirtely saattaa kuulostaa vaivalloiselta, mutta on itseasiassa yllättävän helppoa. Päädyin hankkimaan X-pole Xpert 45mm kromitangon, jonka kiinnittäminen ja pois siirtäminen sujuu jo muutaman kokeilun jälkeen muutamassa minuutissa. Tankoa hankkiessani olin kahden vaiheilla Fitpolen ja X-polen välillä. X-pole voitti, kun löysin tankotanssifoorumilta myynnissä olevan käytetyn tangon. Olin jo muutenkin tosin kallistumassa X-polen suuntaan, sillä tanssikoulullamme on Fitpolen tangot, ja ajattelin, että useammanlaisen tangon hallinta tuskin on pahasta. Hankkimani tangon saa sekä staattiseksi (pysyy paikallaan) että pyöriväksi. Etukäteen jännitti vähän se, että tanko on kromia, sillä olin etukäteen lukenut, että sillä voi olla paljon vaikeampi saada pitoa. Itselläni pidon saaminen ei ole kuitenkaan yleensä ollut juurikaan ongelma, joten luotin siihen, ettei se muodostuisi tämänkään tangon kanssa ylitsepääsemättömäksi haasteeksi. Nyt olen ehtinyt kokeilla tankoa pari kertaa, ja olen todennut sen vaativan hyvät lämmittelyt. Kun tanko on lämmin, en kuitenkaan ole huomannut, että minun olisi sen vaikeampaa saada hyvä pito kuin tanssikoulun tangoilla. Tähän saakka olenkin ollut erittäin tyytyväinen uuteen ihanaan tankooni!


allegra
Allegra

Ohessa olevat kuvat ovat ensimmäisistä treeneistäni omalla tangolla. Palloa ja martinia olen tehnyt vain kerran ennen tätä, mutta yleensä polvipidot luonnistuvat itseltäni hyvinkin helposti, ja näin kävi myös näiden liikkeiden kohdalla. Pallosta on myös helpompi versio, jossa tanko on jalkojen välissä, eikä vain polvitaipeessa. Allegran teen kuvassa ensimmäistä kertaa. Kaukana täydellisestähän tuo on, mutta laitettakoon ainakin osittain sen piikkiin, että jouduin samaan aikaan säheltämään kaukolaukaisijan kanssa saadakseni liikkeestä kuvan :D

Aloittaessani blogini kuvittelin, että pelkän tankoilublogin pitäminen olisi mahdotonta. Kuvamateriaalia olisi nimittäin ollut realistista saada ehkä kerran tai kahdesti kuukaudessa omalla treeniajalla tanssikoululla. Oma tanko mahdollistaa kuitenkin sen, että blogini tulee olemaan yhä enenevissä määrin tankotanssiblogi! Se jos mikä ilahduttaa mua, koska ei ole aihetta, joka inspiroisi mua tällä hetkellä enemmän kuin tankoilu! :)


Edit. Huomasin jälkeenpäin että tässä mun allegra on väärin, alakäden pitäisi oikeasti mennä tangon takaa :D


4 kommenttia:

 1. Heiii, nythän lähtee menemään tavoitteelliseksi kun voit treenata koska vaan. Ja voidaan tulla vaivattomasti yksityistunneille sulle ;)!
  - Fitzroy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tervetuloa :D valitettavasti meidän kämpän olosuhteet voi tosin olla vähän heikot yksityistuntien pitämiseen :D No juu, ennen kaikkea tää tanko nyt on sitä varten, että voin halutessani treenata myös vklp (kesäaikaan kun tunteja on vaan ma-to) ja ehkäisemään mun turhautumista aina studiomoven taukoviikkojen aikaan :)

   Poista
 2. Kauhee himo iskee päästä kokeilemaan tuota tankoilua kun katsoo näitä kuvia ja tuon uusimman postauksen videota. Sääli, että meillä päin lähimmät tunnit on 150kilometrin päässä, joten ainoa järkevä vaihtoehto olisi hommata oma tanko ja käydä tunneilla silloin tällöin ottamassa oppia.. No ehkä joskus jos rikastun tästä, sitä ennen vakoilen kateellisena sinun tankoiluja.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tankoilu on kyllä ihan huikeen kivaa, eli kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus kun tilaisuus tulee! :) Tunneilla käyminen on varmasti etenkin alkuun hyvä idea, että saa perusjutut kuntoon eikä telo heti itteensä. Itteäni myös motivoi ihan erilailla, kun sieltä saa jatkuvasti uusia haasteita, vinkkejä ja palautetta :). Ja tietenkin turvaa uusia liikkeitä kokeillessa, kun opettaja on hädän tullen auttamassa. Mutta toi välillä tunneilta opin hakeminen ja sitten itseksiään treenaaminen olis varmasti ihan toimiva ratkaisu :)

   Poista