maanantai 13. kesäkuuta 2016

Italian top 5


Italia on todella kaunis maa, ja jo yksin ruokakulttuuri on riittävä syy käydä Italissa edes kerran elämässään. Pienet merenrantakylät, hiekkarannat, laadukkaat ravintolat ja huikeat shoppailumahdollisuudet tarjoavat kaiken, mitä omalta lomaltani voin toivoa.

Tämän vuoden lomasuunnitelmien laatimisen lomassa päädyin haikeana muistelemaan viime vuoden reissuamme Italiaan. Haluaisinkin jakaa kanssanne reissumme top 5 kokemusta, joita suosittelen myös muille maahan matkaaville.1. Corniglia

Corniglia on yksi Cinque Terreen kuuluvista pienistä merenrantakylistä, jotka muodostavat viiden kylän ketjun. Myös muissa Cinque Terren kylissä voi majoittua, mutta kannattaa miettiä etukäteen, mitä majapaikaltaan toivoo. Corniglia oli ehdottomasti oma lempikyläni. Cinque Terressä käy nykyään melkoinen määrä turisteja, mutta viimeiset iltajunat kulkevat kuuden aikaan, joten kaikki palaavat tuolloin omiin kyliinsä. Cornigliassa ei ole lainkaan hotelleja (varasimme itse huoneen airbnb:n kautta), joten turisteja siellä majoittuu vain kourallinen. Ilta-aikaan kylä olikin ihanan hiljainen ja rauhallinen, ja siellä oli aivan erilaista autenttisuuden tuntua kuin esimerkiksi Monterossossa, joka on kylistä suurin.

Huomiona tähän väliin: jos sinulla on pieniä lapsia, kannattaa tänne majoittumista harkita hyvin tarkkaan. Voisin kuvitella, että loma lastenrattaiden kanssa voi olla aikamoinen painajainen, sillä kylä on täynnä rappusia (vuoren rinteellä kun on). Juna-asemaltakin portaita ylös saa kävellä puolisen tuntia kylään päästäkseen.


cinque terre

cinque terre


2. Cinque Terren patikointireitit

Cinque Terressä kylästä kylään pääsee kätevästi junalla, joka kulkee kylien väliä. Innokkaat reippailijat voivat kuitenkin myös patikoida välimatkat. Suosittelen ehdottomasti patikointia, sillä näkymät ovat todella kauniit. Vaikka välimatkat eivät ole hirvittävän pitkät, kannattaa kuitenkin varautua raskaaseen suoritukseen: kyse on vuoristokylistä, ja polut kulkevat vuorten yli. Luvassa on siis hirvittävä määrä  kiipeämistä, ja kesällä lämpömittari näyttää taatusti yli +30. Jos olet onnekas, saatat kuitenkin huipulla kohdata vanhan italialaismiehen, joka puristaa euron maksua vastaan sinulle tuoretta appelsiinimehua (voin luvata, että se mehu maistuu siinä pisteessä parhaalta mehulta maailmassa :)).


patikointi


italia

cinque terre3. Salainen ranta

Corniglian lähellä oli pieni, salainen ranta. Mikään täydellinen hiekkaranta ei ollut kyseessä, vaan ranta oli kiveä. Siellä oli kuitenkin ihanan rauhallista ottaa aurinkoa, ja pelkkä rannalle pääseminen oli seikkailu itsessään - sinne kun oli tasapainoiltava puunrunkoa pitkin muutaman metrin korkeudelta kalliolta.
4. Comojärvi

Milanosta saa kohtuulliseen hintaan päivän reissun Comojärvelle. Järveä ympäröivät vuoret ja pikkukylät ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. George Clooneylla on talo järven rannalla, joten myös julkkisbongausta voi halutessaan harrastaa ;).


comojärvi

comojärvi
borniglia
Sellaiset keinumismaisemat.


5. Milano: Duomo ja Cimitero Monumentale -hautausmaa

Milanossa riittää mielestäni hyvin muutama päivä, ellet halua viettää montaa päivää kauppoja kierrellen. Siellä vieraillessasi kannattaa pistäytyä Cimitero Monumentale -haustausmaalla ja Duomossa. Oikeille kujille eksyessäsi luvassa on myös vaikuttavaa katutaidetta.


milano


milano
Mun ilme, kun poikaystävä sanoi jalan hipelöinnin tuovan onnea.

milano

milano

italia

milano

milano

milano

milano

milano

milano


graffiti


Lisäksi suosittelen ehdottomasti maistelemaan mereneläviä ja nauttimaan ravintoloiden erinomaisista viineistä. Kannattaa myös pistäytyä Riomaggioressa (Cinque Terressä) Vertical baarissa;  drinkit ovat aivan huikeita!


monterosso

viinilasi


Itse haluan ehdottomasti päästä Italiaan vielä toistekin, ensi kerralla sitten vain hiukan eri maisemiin.


Onko teillä matkavinkkejä Italiaan reissaavalle? :)

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää niiin upeelta! Oon suunnitellut jo pidempään reissua Italiaan, ja pitääpä ottaa nää sun vinkit huomioon sut ku oon oikeesti lähdössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on upee paikka, huippu reissu tulee varmasti sitten kun lähdet :) kiva jos vinkit oli hyödyksi! :)

   Poista
 2. Italia on ehdottomasti reissulistoilla, saas nähdä koska pääsen sinne saakka kun tuo lista paikoista joissa pitää käydä on venynyt aika pitkäksi. :D ihania, mielenkiintoisia kuvia jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo tiedän tunteen, itellä on kanssa hirvee lista kaikkia paikkoja, minne pitäis päästä :)

   Poista
 3. Oon menossa elokuussa Cinque Terreen ja tarkotus ois yöpyä juurikin Cornigliassa sijaitsevassa hostellissa. Mietittiin pitkään, missä kannattaisi yöpyä ja oon ollut tähän mennessä vähän skeptinen sen suhteen, että valittiinkohan oikein, mutta sun kuvauksen perusteella alkaa vaikuttaa ihan nappivalinnalta! Tuli niin hyvä mieli tästä! :D Oon käynyt Italiassa aikaisemmin Roomassa ja Firenzessä, jotka on molemmat kauniita ja kiehtovia (ja täynnä turisteja), mutta ootan kyllä Cinque Terren pikkukyläntuntua, sokkeloisia katuja ja vaeltamista kylästä toiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Corniglia on tosiaan aivan ihana, eli todellakin oli hyvä valinta! :) pienihän se on, mutta nimenomaan ihanan tunnelmallinen, ja illalla siellä on aivan ihanaa mennä jollekin näköalapaikalle tissuttelemaan viinipullo kunnon ravintolaillallisen jälkeen :) Tosi kiva kuulla, että tekstistä oli iloa! Teille tulee varmasti ihan mieletön reissu! :)

   Poista
 4. huhhuh miten upeita kuvia ja vautsi mitä maisemia ! :D pitääpä harkita Italiaa tän kesän matkakohteeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) kiva kuulla että kuvilla oli haluttu vaikutus!:D

   Poista
 5. Vau mitkä kuvat!♥ Iski ihan kamala matkakuume :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) huonoja kuvia on vaikee ottaakaan kun on noin huikeet maisemat :)

   Poista